Rioolrenovatie

Rioolrenovatie

Dankzij innovatieve technieken is het mogelijk om op zeer efficiënte wijze een beschadigd riool te herstellen van binnenuit. Rioolrenovatie biedt een veilige en duurzame oplossing, terwijl de overlast voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Graaf-, hak- en breekwerk is namelijk niet nodig en het systeem kan snel weer in gebruik worden genomen. 

Rioolrenovatie kan zowel op de leidingen als de putten worden toegepast. Op het gebied van putrenovatie is Lincotech dankzij jarenlange ervaring ‘in de put’ in combinatie met specialistische opleidingen een expert te noemen!

Leidingrenovatie

Leidingrenovatie is de renovatie aan rioolbuizen. Door deze renovatie wordt de buis zodanig hersteld en versterkt dat die er weer decennia tegenaan kan. Door gebruik van geavanceerde technieken is er tijdens de renovatie vrijwel geen graafwerk nodig en is het systeem maar kort buiten gebruik. Per project bekijken we welke techniek het beste resultaat oplevert.

Relining leidingrenovatie rioolrenovatie

Relining

Relining of strengrenovatie is een moderne renovatietechniek voor complete leidingrenovatie. Relinen is de meest economische, milieuvriendelijke én technisch duurzame oplossing om leidingen weer in uitstekende, en zelfs verbeterde staat te brengen.  

Quick Lock deelrenovatie riool

Deelrenovatie

Wanneer een deel van het leidingssysteem gerepareerd moet worden, gebruiken wij Quick-Lock of Shortliner. Deze buis-in-buis technieken zijn geschikt voor de gedeeltelijke reparatie van allerlei gangbare leidingen en buissoorten, zoals beton, kunststof, keramiek en staal. Graafwerk wordt tot een minimum beperkt.

Putrenovatie

Wij zijn gespecialiseerd in putrenovatie. Met onze coating van zeer geavanceerde high-performance kunststoffen maken we putten geheel waterdicht en chemisch resistent met een verwachte levensduur van tenminste 50 jaar! Afhankelijk van de grootte van de aantasting of schade, wordt het coaten gecombineerd met injecteren en/of beplaten. Uiteraard kunnen wij u uitstekend adviseren welke optie voor u het meest geschikt is.

Putrenovatie

Injecteren

Is er sprake van indringend grondwater, dan zullen wij een injectie of afdichting met injectiehars uitvoeren. Grote aantastingen worden met reparatiemortel gevuld. Onze zorgvuldige werkwijze garandeert een permanent resultaat:

  • Reinigen. De put wordt onder hoge druk met water gereinigd. Dit maakt de put schoon genoeg om te betreden en brengt alle schade goed in beeld. Bovendien is een schoon oppervlak noodzakelijk voor een optimale werking van de coatingmortel.

  • Gaten boren. Nadat wij de juiste plaatsen hebben bepaald zullen wij gaten gaan boren in het beton of metselwerk.

  • Injectienippels worden in de geboorde gaten geplaatst.

  • Injectiehars inbrengen: de injectiehars wordt met behulp van een injectiepompje in het beton of metselwerk ingebracht.

  • Aanbrengen sulfaatbestendige mortel: in geval van grote beschadigingen werken wij het beton of metselwerk af met een sulfaatbestendige mortel voor permanente renovatie.

Bekleden en lamineren

Bij het bekleden brengen wij glasvezelversterkte kunststof (GVK) platen aan de binnenkant van de put aan. Omdat we hiervoor zeer flexibele platen gebruiken, zijn deze eenvoudig aan te brengen in alle vormen en maten. De GVK platen worden verankerd met rvs-slagpluggen. Vervolgens lamineren wij de GVK platen met glasvezel laminaat voor een chemisch resistent en waterdicht resultaat. Tot slot werken wij het geheel af met een polyester of vinylester topcoat.

Coaten

Coating biedt een uitstekende oplossing voor duurzame renovatie. Wij hebben zeer geavanceerde high-performance kunststoffen ontwikkeld om putten waterdicht en chemisch resistent te maken met een verwachte levensduur van tenminste 50 jaar! Wij kunnen de coating handmatig aanbrengen of via nat spuiten.

Waterafdichting

Is er sprake van lekkage of moet een put of leiding waterdicht worden afgewerkt, dan kunnen wij zorgen voor hoogwaardige waterafdichting. Met gebruikmaking van moderne leidingrenovatie technieken hoeft daarvoor niet te worden gegraven en is het systeem binnen korte tijd weer functioneel.

Relining

Relining of strengrenovatie is een moderne techniek voor complete leidingrenovatie. Relinen is de meest economische, milieuvriendelijke én technisch duurzame oplossing om leidingen geheel waterdicht te maken. Bij relining wordt van binnenuit een kous ingebracht die versterkt is met naaldvilten. De nieuwe buis is geïmpregneerd met polyesterhars of wordt ter plaatse geïmpregneerd met een tweecomponenten epoxyharssysteem. Na installatie wordt de kous door warmte uitgehard. De aangebrachte kous kan probleemloos alle functies van de oude, verzwakte of beschadigde buis overnemen. De hydraulische prestaties van het kanaal worden minimaal of helemaal niet beïnvloed en vaak zelfs verbeterd door de gladde afwerking. Deze methode is voor veel soorten leidingen geschikt, zelfs voor bijzondere afvoeren en leidingen met bochten.

Deelrenovatie

Wanneer een deel van het leidingssysteem waterdicht moet worden gemaakt, gebruiken wij Quick-Lock of Shortliner. Deze buis-in-buis technieken zijn geschikt voor de gedeeltelijke reparatie van allerlei gangbare leidingen en buissoorten, zoals beton, kunststof, keramiek en staal. Graaf- en breekwerk is niet nodig. 

Quick-Lock 

Quick-Lock is een puur mechanisch, traploos montagesysteem voor gedeeltelijke waterafdichting bij alle gangbare put- en leidingsystemen. De techniek is eenvoudig toe te passen, waarbij een RVS manchet snel op de juiste plek kan worden ingebracht en geplaatst. De Quick-Lock is gemaakt van V4A roestvrij staal in klasse 1.4404 met EPDM rubberen afdichting en biedt een uiterst effectieve en duurzame waterafdichting.

Shortliner

De Shortliner is een op maat gemaakt, met hars geïmpregneerde glasvezelmat. Het is een zeer milieuvriendelijk systeem met hoge prestaties waarvan de plaatsing slechts enkele uren in beslag neemt, zonder graaf- of breekwerk. De Shortliner wordt met behulp van camera controle door de rioolbuis geduwd en op de juiste plek tegen de leiding geperst. Shortliners zijn bestand tegen structurele lasten, corrosiebestendig en slijtvast. De installatie duurt slechts een paar uur. 

Op basis van deze technieken en onze eigen ervaring ‘in de put’, beoordelen wij per situatie wat voor u het beste resultaat oplevert! De uitvoering van elk rioolrenovatie project kunt u realtime volgen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of weten wat de mogelijkheden zijn rioolrenovatie in uw gemeente? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!