Riool- en putrenovatie

Dankzij innovatieve technieken is het mogelijk om op zeer efficiënte wijze een beschadigd riool te herstellen van binnenuit. Rioolrenovatie biedt een veilige en duurzame oplossing, terwijl de overlast voor de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Graaf-, hak- en breekwerk is namelijk niet nodig en het systeem kan snel weer in gebruik worden genomen. Rioolrenovatie kan zowel op de leidingen als de putten worden toegepast. Op het gebied van putrenovatie is Lincotech dankzij jarenlange ervaring ‘in de put’ in combinatie met specialistische opleidingen een expert te noemen!

Projecten Lincotech renovatie gemaal

Waterdichting

Is er sprake van lekkage of moet een put of leiding waterdicht worden afgewerkt, dan kunnen wij zorgen voor hoogwaardige waterafdichting. Met gebruikmaking van moderne leidingrenovatie technieken hoeft daarvoor niet te worden gegraven en is het systeem binnen korte tijd weer functioneel.

Op basis van deze technieken en onze eigen ervaring ‘in de put’, beoordelen wij per situatie wat voor u het beste resultaat oplevert! De uitvoering van elk rioolrenovatie project kunt u realtime volgen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of weten wat de mogelijkheden zijn rioolrenovatie in uw gemeente? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst! 

Putrenovatie
Putrenovatie

Aanbrengen cementgebonden beschermende laag

Wij zijn gespecialiseerd in putrenovatie. Met onze cementgebonden beschermlaag maken we putten geheel waterdicht en chemisch resistent (pH3-12)! Afhankelijk van de grootte van de aantasting of schade, wordt het renoveren gecombineerd met injecteren en/of betonrenovatie. Uiteraard kunnen wij u uitstekend adviseren welke optie voor u het meest geschikt is.

Injecteren

Is er sprake van indringend grondwater, dan zullen wij een injectie of afdichting met injectiehars uitvoeren. Grote aantastingen worden met reparatiemortel gevuld. Onze zorgvuldige werkwijze garandeert een permanent resultaat:

  • Reinigen. De put wordt onder hoge druk met water gereinigd. Dit maakt de put schoon genoeg om te betreden en brengt alle schade goed in beeld. Bovendien is een schoon oppervlak noodzakelijk voor een optimale werking van de coatingmortel.

  • Gaten boren. Nadat wij de juiste plaatsen hebben bepaald zullen wij gaten gaan boren in het beton of metselwerk.

  • Injectienippels worden in de geboorde gaten geplaatst.

  • Injectiehars inbrengen: de injectiehars wordt met behulp van een injectiepompje in het beton of metselwerk ingebracht.

  • Aanbrengen sulfaatbestendige mortel: in geval van grote beschadigingen werken wij het beton of metselwerk af met een sulfaatbestendige mortel voor permanente renovatie.