Coaten

Wanneer uw put aan is getast kan herstel middels coaten een goede oplossing zijn. Wij hebben zeer geavanceerde high-performance kunststoffen ontwikkeld om putten waterdicht en chemisch resistent te maken met een verwachte levensduur van tenminste 50 jaar!

Putrenovatie coatenDe oplossingen variëren tussen hoogwaardige polyurea’s, polyesters, vinylesters, epoxies en mortels. Onze materialen zijn waterdicht en zeer resistent tegen chemicaliën en slijtage. Per project wordt beoordeeld welk materiaal het best geschikt is voor de situatie. Alle gebruikte materialen hebben een relatief zeer snelle droogtijd (variërend van 2minuten tot 8 uur) waardoor de constructie snel weer in gebruik kan worden genomen en er minimale verstoring optreedt voor gebruikers.

De toepassingen zijn allen ideaal voor beton- en staalconstructies en kunnen toegepast worden op ondergronden tussen de 5° C en 50° C waardoor wij u nagenoeg het hele jaar van dienst kunnen zijn.


De treksterkte en rek eigenschappen gecombineerd met de waterdichtheid en chemische resistentie, maken onze coatings uitermate geschikt voor het beschermen van uw constructies.

De weg naar herstel bij coaten:

Om uw putten op de juiste manier te renoveren ondernemen wij een aantal stappen:

  • Stralen – de ondergrond wordt gestraald met water of grit om al het vuil te verwijderen
  • Betonherstel – met een mortel wordt indien nodig alle gaten en scheuren opgevuld
  • Injecteren – indien er sprake is van indringend grondwater wordt het beton geïnjecteerd met een injectiehars.
  • Aanbrengen primer  – Op zeer vochtige ondergronden brengen wij voor een optimale hechting van onze coatings een primer aan
  • Coaten – wanneer alle voorbereidingen zijn betroffen kan de coating aan worden gebracht

Verwachte levensduur: 50 jaar

Garantie: 10 jaar